50 extra museumschatten in Stedelijk Museum

vr 16 jun t/m

zo
01 okt

50 extra museumschatten in Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Zwolle organiseert vanaf 16 juni het vervolg op de tentoonstelling Keuzes, verhalen bij museumschatten.

Meer dan 50 extra museumschatten worden aan de bestaande tentoonstelling toegevoegd. Door de uitbreiding beslaat de expositie nu de gehele nieuwbouw van het museum. Nog nooit eerder is een dergelijk groot aantal depotstukken in Stedelijk Museum Zwolle naar boven gehaald. Het merendeel van de stukken is zelden of nooit eerder getoond aan publiek en sommige van de vertoonde werken zijn uiterst zeldzaam.
De museumschatten tonen samen de diversiteit van de collectie van het museum. Deze bestaat onder andere uit zilver, prenten, schilderijen, textiel, meubels, miniaturen op munten en meer.

De toegevoegde objecten zijn dit keer uitgekozen door medewerkers van het museum zelf. Allen kozen museumstukken die hen persoonlijk aanspreken en een bijzondere plek innemen binnen de collectie van het Stedelijk Museum.

De tentoonstelling Keuzes, verhalen bij museumschatten is tot en met 1 oktober in Zwolle te zien. In juli en augustus zijn er meerdere gratis rondleidingen door de tentoonstelling gepland. Meer informatie hierover is te vinden op www.stedelijkmuseumzwolle.nl

Gerelateerde agendaitems

Er zijn momenteel geen gerelateerde agendaitems.

© 2017 - RTV ZOo - Powered by: HPU internet services