Activiteiten RTV ZOo

In de afgelopen jaren bood RTV ZOo een keur aan activiteiten. Van het gekozen goede doel met de vele gekoppelde acties tot en met de vernieuwing van de website, het professionaliseren van de kabelkrant en het uitzenden op locatie.

In het kader van de nieuwste licentieaanvraag 2015-2020 heeft de gemeenteraad op 28 maart 2015 besloten de licentie opnieuw aan RTVZOo te verlenen. Daarmee kan zij haar activiteiten voor de komende jaren verder vormgeven.

Activiteiten
RTVZOo is een van de meest actieve media in de regio Zwolle. Naast het feit dat zijn intensieve samenwerkingen heeft met de verschillende bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden, is RTVZOo vooral actief in de omgeving van nieuws en entertainment.

Media aanbod
RTVZOo volgt de mediawet en is verplicht voor alle stromingen in Zwolle voldoende zendtijd ter beschikking te stellen; ongeacht of dit nu cultuur, sport, geloof of minderheden betreft. Toch wil RTVZOo mee met de ontwikkelingen in de media. Daarom heet het bestuur samen met de organisatie het begrip “Lokaal toereikend Media-aanbod” gedefinieerd en verder ingevuld. Dit betekent dat zij op alle media haar nieuws aan u wil brengen:

Website
Met enige trots lanceren we in februari 2015 de volledig nieuwe website. Deze gaat de verbinding aan met de overige omroepen in de regio. Zo vindt u nieuws uit Kampen of de andere steden in het item Regionaal Nieuws; en nieuws uit Zwolle onder het item Lokaal Nieuws.
De website informeert niet alleen over het nieuws, maar ook over de activiteiten in de stad Zwolle, haar programmering op radio en TV en licht zij specifieke zaken verder uit.

Radio
Het radio-aanbod van RTVZOo is vanouds, zonder oud te zijn. In de dag-programmering zitten veelal verschillende muzikale stromingen en informatie over het nieuws. In de middag- en de avond programmering besteden we vooral aandacht aan al die thema’s in de stad conform de verdeling in de media-wet. Geloof, cultuur, sport; teveel om op te noemen. In het weekeinde komt u tot rust en wij op stoom. Dan besteden we vooral aandacht aan alle mooie activiteiten in de stad omlijst met moderne of specifieke muziek. Van klassiek tot religieus; van Nederlandstalig tot Heavy.
Heeft u interessant nieuws, meldt het ons via redactie@rtvzoo.nl

HanzeTV
In het televisie-aanbod welke onder andere onder de naam HanzeTV gepresenteerd wordt staan de lokale items centraal. Nieuws items die dagelijks plaatsvinden, die interessant genoeg zijn om even voor te gaan zitten, brengen we in een dagelijkse programmering. Maar daarin zoeken we ook de verbinding buiten de stad. Ook daar gebeurt genoeg. RTV IJsselmond heeft voldoende te melden, waarvoor we graag tijd en ruimte in de programmering willen maken. En tot slot werken we samen aan een moderne en eigentijdse programmering. Blijf kijken voor het laatste nieuws van HanzeTV.
Wilt u een uitzending bijwonen of heeft u een thema dat zeker aandacht verdient op TV, mail ons via redactie@rtvzoo.nl

Social Media
RTVZOo maakt dan het nieuws niet zelf, zij verslaat het wel. En dan is het modern om dit via alle media met u te delen. RTVZOo meldt alle activiteiten op Twitter, Facebook, maar ook op haar kanalen op Youtube en Vimeo. In de contactgegevens en colofon staan de verschillende accounts vermeld.
Meldt u zich graag aan.

Nieuws-app
Om nieuws volledig en snel te brengen is ook een nieuws-app noodzakelijk. RTVZOo heeft haar nieuws-app klaar staan in de Appstores. In overzichtelijke schermen op uw telefoon of tablet kunt nu bladeren door het laatsten nieuws, u abonneren op newsfeeds en actuele items eenvoudig bekijken.
Wij vernemen graag uw reactie op redactie@rtvzoo.nl

Samenwerkingen
Binnenkort vertellen wij u op deze locatie graag meer over al die samenwerkingen in en om de stad.
Maar RTVZOO zou RTVZOo niet zijn als zij eerst het nieuws zelf zou brengen.


© 2017 - RTV ZOo - Powered by: HPU internet services