Herkenbare gezichten in portrettenreeks

24 augustus 2017

ZWOLLE - RTVZOo, de lokale omroep van Zwolle, is eind juli een nieuw tv-programma begonnen: Herkenbare gezichten.

De 6-delige serie is een portretreeks van bekende en prominente Zwollenaren. Door middel van portretten leren we mensen kennen die in Zwolle wel bekend zijn, maar waar veel mensen toch de naam niet snel van zullen kunnen noemen.

In de uitzending van zaterdag 26 Augustus zal onder andere , de bekende Zwolse ondernemer Nuri Bakaryildiz (Autowasstraat Nuri), aan bod komen.

Enkele andere personen die aan bod zullen komen zijn oud stadsdichter Paul Gellings en Cynthia Schultz uit Zwolle,die bekend geworden als vlogster Miss Lipgloss, . Paul Gellings is dichter, schrijver en vertaler uit het Frans. Hij is inmiddels ook in het bezit van een Franse ridderorde. Hij was de eerste stadsdichter van Zwolle tussen 2005 en 2007 en tot slot heeft hij vooral veel dichtbundels op zijn naam staan.

Nuri Bakaryildiz is bij veel mensen bekend als de persoon achter benzinestations en wasstraten. Hij is inmiddels ruim over de 70. Zijn leven als immigrant in Nederland heeft hij vastgelegd in een boek met de titel ‘Succes krijg je niet cadeau’.

‘Herkenbare gezichten’ wordt gemaakt door regisseur, producent Pedram Rahmany en zijn team.

De serie zal op de kanalen van RTV ZOo te zien zijn.


© 2017 - RTV ZOo - Powered by: HPU internet services