Vitamine G in Stadshagen

ZWOLLE - Meer struiken, bomen en minder de uitstraling van het polderlandschap, dat is een grote wens van een groot deel van de inwoners van Stadshagen. Aan deze wens wordt komende zaterdag met een eerste acte gehoor. Op initiatief van de wijkvereniging, met ondersteuning van de gemeente Zwolle en Landschap Overijssel worden bij het basketbalveld aan het Twistvlietpad bomen en struiken geplant.

ZWOLLE - Meer struiken, bomen en minder de uitstraling van het polderlandschap, dat is een grote wens van een groot deel van de inwoners van Stadshagen. Aan deze wens wordt komende zaterdag met een eerste acte gehoor gegeven. Op initiatief van de wijkvereniging, met ondersteuning van de gemeente Zwolle en Landschap Overijssel worden bij het basketbalveld aan het Twistvlietpad bomen en struiken geplant.

De wijkvereniging hield tijdens het Stadshagenfestival een enquête over het groen in de wijk. Deze enquête werd door 270 personen ingevuld. De conclusies zijn:
-Het behoud van het polderlandschap van Stadshagen met weinig struiken/bomen is voor de inwoners absoluut geen must. Ze vinden dat de lege zichtlijnen van het polderlandschap van Stadshagen mogen worden ingevuld met bomen en struiken.
-Er is behoefte aan meer struinnatuur.
-Maar liefst 93% van de inwoners vindt het een goed initiatief van de Wijkstichting, om meer variatie in het groen aan te brengen.
-Daarbij geeft bijna een kwart van de inwoners aan zelf de handen uit de mouwen te willen steken en daarmee actief mee te willen helpen om Stadshagen een minder eenzijdig en minder ‘aangeharkt’ groen te geven.

Onder de noemer Vitamine G wordt komende zaterdag 7 november de eerste actie ondernomen. Inwoners van de wijk kunnen meehelpen: snoeien, bomen en struiken poten of voor koffie en thee zorgen. Vanaf 09.00 uur wordt er bij het basketbalveldje aan het Twistvlietpad begonnen met het planten van pootgoed. Bij het zanddepot aan de Milligerplas wordt gesnoeid, een deel van de gesnoeide takken kunnen als pootgoed bij het Twistvlietpad gepland worden. Mogelijk worden er ook levende bouwsels gevlochten van wilgentenen op het braakliggende terrein tussen het winkelcentrum en de wijkboerderij. De ochtend wordt rond 13.00 uur afgesloten met een kop soep bij de wijkboerderij.


© 2017 - RTV ZOo - Powered by: HPU internet services